Catering vid minnesstund

Om man anordnar en minnesstund efter en begravning är det vanligt att man bjuder på något ät- och drickbart. Vad man väljer att servera kan vara varierande beroende på hur många som kommer delta, var minnesstunden kommer äga rum och hur mycket pengar det finns tillgodo.

För de som rest långt eller om man för vana vet att minnesstunden kan bli något långdragen kan det vara ett bra alternativ att servera något mer matigt. Om man bestämmer sig för att ha minnesstunden på en restaurang, i en bostad eller en lokal är däremot upp till var och en.

Bjuda på en måltid vid minnesstunden

Ett vanligt alternativ för de som vill bjuda på en måltid är att ha catering på minnesstunden. Catering påminner om en buffé som är ihopsatt efter kundens önskemål. Ofta kan man beställa catering hos cateringfirmor, restauranger, caféer eller av någon privatkock som är duktig på att laga mat.

Att bjuda på cateringen är ett dyrare alternativ gentemot om man istället hade valt att bjuda på fika. Man kan räkna med att det kommer kosta ungefärligt 200 kronor per person. Men om man vet att det inte kommer bli många som medverkar på minnesstunden eller om alla väljer att betala för sig själva, så brukar det vara mycket uppskattat att äta en måltid ihop.

Många kan tycka att det är opassande att bjuda på mat vid en minnesstund då det får stämningen att kännas en aning högtidlig och nästintill festlig. Det betyder dock inte att det behöver vara något negativt. Minnesstunden är trots allt till för att minnas och hedra den person som gått bort, och att alla människor som betytt något för den avlidne samlas för att gemensamt äta en sista måltid för honom eller henne är ett fint avslut på begravningen samt att säga farväl.